Irti päästöä ja intentioita, Hyvästit vuodelle 2022, Tervetuloa vuosi 2023 ✨

Pian on aika toivottaa tervetulleeksi Uusi Vuosi 2023 ja jättää vanha 2022 taakse. 🙏

Tässä kohtaa tulee pohdittua, mitä vanhasta voi ottaa mukaan uuteen vuoteen ja mistä asioista on hyvä päästää irti. Jotta tilaa uudelle voi syntyä, täytyy joidenkin asioiden itsessään antaa kuolla. 

Voisinko lempeästi ja kevyesti päästää irti vääristyneestä syyllisyydestä, pelosta estävänä voimana, epäluottamuksesta elämää kohtaan, tarpeesta ymmärtää kaikkea, uhrin roolista, erillisyyden tunteesta ja rakkaudettomuudesta? Entä jos vapautan myös hyvät kokemukset ainutlaatuisina ja väliaikaisina tapahtumina siten, etten jää niihin liikaa kiinni? Näin vapautan tilaa uusille kokemuksille. Voisinko ottaa kivun sijaan mukaani oppiläksyt, vastuun omista elämäni kokemuksista, anteeksiannon, myötätunnon, itseäni ja muita kohtaan, ilon, onnistumisen, hyvät muistot, rakkauden, kaikki tunteet lävitseni virtaavana energiana, voimaantumisen, rauhan, avoimuuden, aitouden, autenttisuuden ja luottamuksen sekä kiitollisuuden kaikesta, mitä olen saanut?

Vuoden vaihteessa voi myös asettaa intention tulevalle. Mikä suunta tuntuu tässä kohtaa kutkuttavalta? Olisiko hyvä aika keskittyä olemiseen ja palautumiseen?Vai olisiko nyt viimein se hetki lähteä kohti jotain isoa unelmaa? Minkä asian ajattelu saa suupielet hymyyn? Mitä asiaa kohti olisi kevyt olo kulkea askel askeleelta? Tai jos jokin asia tuntuu liian isolta, voinko keventää ajatuksiani ja pilkkoa asiaa kohti kulkemisen helppoihin kivoihin askeleihin? Voitko tuntea, että haluamasi asia on jo sinulla? Jos lähdemme tavoittelemaan asioita siltä kantilta että meiltä puuttuu jotain, on askeleemme unelmaamme kohti raskaat. Jos tunnemme jo nyt sitä tunnetta, jota tavoittelemamme asia meille toisi, matkanteko kevenee ja kutsumme unelmaamme luoksemme kevyemmin.

Haluan tässä kohtaa kertoa unelmien toteuttamiesesta esimerkin omasta elämästäni, jotta sinäkin jaksaisit uskoa unelmiisi: Alkukesästä visioin itseni mikki kädessä esiintymislavalla laulamassa. Näin itseni onnistumassa ja hyvissä fiiliksissä. Tämä nosti hymyn huulelle ja liikutuksen silmään. Toivoin myös, että elämäni täyttyisi musiikista ja musiikkialan ihmisistä. Tilanteeni oli silloin kaikkea muuta kuin suotuisa laulamisen ja toiveideni suhteen. Silloinen harjoittelu ja esiintymisunelmat ja niihin valmistelu tuntuivat valuvan kaivosta alas. Koin haavoittavan kokemuksen laulamiseen liittyen ja tuntui, että multa vedettiin matto alta. En myöskään tuntenut ihmisiä musiikkialalta. Eikä seuraavia askelia tai suunnitelmaa jatkosta ollut, oli vain vahva luottamus elämään ja päätös luottaa itseeni ulkoisista olosuhteista huolimatta. 

Loppuvuodesta kaikki manifestointini musiikista ja onnistumisesta oli jo täyttä todellisuutta, vieläpä useaan otteeseen. Sain paljon ymmärrystä, myötätuntoa, tukea ja apua sekä korjaavia kokemuksia haavojeni käsittelyyn. Lopulta tunnen olevani eheämpi kuin koskaan! Keväinen ikävä tapahtuma auttoikin käsittelemään vanhoja sisäisiä haavoja ja lukkoja. 

Löysin myös ympärilleni opettajat ja ihmiset, jotka ovat linjassa sen hetkisten tavoitteiden ja unelmieni kanssa ja pääsin heidän kanssaan ja avullaan esiintymään solistina kahteen konserttiin. Unelmani toteutuivat todella hauskalla ja kevyellä tavalla. Pääsin myös laulamaan livenä Saara Aallon opissa, joka oli myös yksi unelmani. Sain laulaa soolona opettajani säestyksellä sekä duetoida toisen oppilaan kanssa ja laulaa yhdessä lasten kanssa bändin säestyksellä. Sain siis lopulta enemmän kuin osasin toivoa. Muutama vuosi sitten en olisi uskonut, että edes kykenen tällaiseen! 

Meidän perheessä jo lapsetkin osaavat manifestoida haluamiaan asioita. Huomaan, että heidän mielensä ei ole tässä niin rajoittuneita kuin meidän aikuisten, joten he omaksuvat helposti manifestoinnin salat. Itsekin huomasin vuoden mittaan, että tietynlaisesta lapsenmielisyydestä ja leikkisyydestä on huomattava apu manifestoinnista. 

Joskus matto vedetään unelmien alta ja luottamustamme rikotaan, mutta se ei tarkoita, ettei unelma ole meitä varten. Se voi olla testin paikka ja tarkoitus voi joskus ollakin antaa jotain parempaa ja siivittää eteenpäin. Unelmille on syynsä, meidän on tarkoitus kulkea niitä kohti vaikka pelottaisi tai muu maailma näyttäisi olevan sitä vastaan. Ensimmäiset askeleet ja väliaskeleet täytyy ottaa itse, lopulta elämä alkaa hiljalleen toimia meidän unelmien puolesta ja asiat alkaa rullata meitä kohti. Saamme myös tarvitsemamme tuen. Tuki ei tule aina sieltä mistä luulemme tai tahtoisimme sen tulevan, vaan se voi ilmentyä arvaamattomilla tavoilla. Meidän ei tarvitse hulluna metsästää unelmiamme, koska ne metsätävät meitä. Kunhan muistamme ottaa niitä askeleita itsekin ja tarttua tilaisuuksiin. 

Usein myös epäonnistumiselta tuntuvat tilanteet ovat vain oman mielen luomaa harhaa. Oma harjoitteluni esim. ei tietenkään ollut mennyt hukkaan ja yhden oven sulkeutuminen tarkoitti vain uuden avautumista. Asioiden pieleen meneminen oli vain viivästys, ei elinkautinen. Jossain sanottiin viisaasti: unohda kaikki ovien sulkeutuminen ja avautuminen. Sen sijaan anna kaikkien seinien kaatua. Melkoinen oivallus. Ei olekaan ovia, joita sulkea tai kolkutella, kun ei ole seiniä. Onkin vain avaraa tilaa, jossa voi olla ja seikkailla vapaasti. Kun pääset linjaan ja kevyempään mielentilaan unelmasi suhteen, se saattaa toteutua nopeammin kuin arvaatkaan. Eteneminen on helpompaa, kun antaa kaikkien mielen sisäisten esteiden pudota. Tästä tulee mieleen biisi:

 🎶"Turha eilistä koittaa muuttaa 

Turha arpia piilottaa 

Turhaan huomista pelkäät ollenkaan 

Kato kuinka mä seison tässä 

Kaiken jälkeen pystyyn jäin 

Merkitykset huomaa jälkeen päin 

Ei se helppoa oo mut ei auta luovuttaa 

Ja joku kaunis päivä sä tuut sen huomaamaan 

Sä voit olla mitä vaan Aa aa 

Sä voit olla mitä vaan Aa aa 

Ja kun katson sua ja mä nään miten silmäsi palaa 

Silti pyydät lupaa loistaa 

Ei taida tyttö tuo tietää 

Sä voit olla mitä vaan 

Sä voit olla mitä vaan... 🎶

Mitä Vaan/ Kaija Koo

Kiitos vuosi 2022 😘 Minulle tämä vuosi oli  haavoineen ja takapakkeineen iso oppikoulun vuosi, henkisen kasvun, uusiutumisen, voimaantumisen sekä musiikin, visioiden ja unelmien toteutumisen vuosi. 🎶🙏✨💝 Todellinen vastakohtien vuosi hyvine ja haastavine kokemuksineen, joka parani loppua kohti. Jätän sinut lämmöllä taakseni ja odotan valmiina ja sydän avoinna vuotta 2023. ✨💝

Onnellista ja runsasta vuotta 2023 kaikille 💝✨❣️🙏 Toivon, että tavoitat kaikki toiveesi ja unelmasi helposti ja rauhallisin mielin, ilman pakottamista ja puskemista. Toivon, että saat kaiken tarvitsemasi tuen polullesi! Muista olla itse itsesi puolella! Nähdään ensi vuonna 😘✨

💗Sari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkauden arvoinen

Elämän vaikeudet ja käännekohdat - Oman tarinan kirjoittaminen